Fundatie – de voorbereiding

Nu de bouwweg geopend is kan het bouwverkeer ook bij de kavel komen.

We zijn daarom ook zo spoedig mogelijk gestart met de voorbereidingen voor het hei werk. Dat betekent weer graven.

Er is een vlak van 15 bij 15 meter is uitgezet waarde heimachine op kan manoeuvreren. De aansluiting op de Reimslaan is 6 meter het geen veel breder is dan het uiteindelijke resultaat. Dat ruimen we later wel op want tijdens de bouw van het huis is er toch ook werkruimte nodig. Als het wel gaat regen wordt de klei een grote natte bende en dan kun je amar beter een stabiele ondergrond hebben. Daarom is dit gedeelte opgevuld met menggranulaat. Deze ligt gelijk al op de plek waar de definitieve oprit gaat komen. Uiteraard komen de organische vormen later. Al dit graafwerk leverde uiteraard weer meer klei op voor het talud.

We voeren niets af, alles wordt hergebruikt. Uiteindelijk zullen we nog wel iets te kort komen.

AL met al ligt de kavel er uiteindelijk zo bij. Akkerdistels weg, zand erin, wachtend op een heimachine van formaat om 8 palen de grond in te slaan.

 

 

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *