Fundatie – bewapingsstaal en beton

 

Na een periode van stilte eindelijk weer activiteit op de kavel.

Nadat de bekisting was neergezet is het bewapingsstaal voor het onderste gedeelte van de betonsokkel geplaatst. De eerste lading waarvan nog veel meer volgt.

Op de werkvloer van beton zijn de bewapingsijzers aangebracht. Echter voor om het opwaaien van de woning te voorkomen is ook nog een zogenaamde ‘opwaaiverankering’ (mooi woord voor scrabble)  geplaatst.  Dit deze is in de onderste laag verankert en zal tot boven aan toe lopen.

Het geheel bestaat uit een zeskant waarop  de draadeinden zijn bevestigd. In eerste instantie waren dit slechts 6 chemische ankers echter we gaan voor safe. Wegwaaien zal het huis niet meer doen met deze contructie.

Er is zoveel staal dat er bijna geen ruimte meer is voor de invoer van de elektra en glasvezel.

Uiteindelelijk kon de bovenlaag van de bewaping worden toegevoegd. Omdat de sokkel waar het lager op komt nog 1.5 meter hoger komt, is de eerste aanzet hiervoor dan ook gemaakt. Aan de achterzijde is de vorm van de plaats waar de motor komt te zitten nu ook zichtbaar. Die geeft ook duidelijk aan wat de onderzijde van de woning zal worden. Globaal gezien zal het het de hoogte worden van de begane vloer. Dat is best een raar idee.

Op 13 september kwam het beton.

Echter ondertussen is ook de aanleg van de nuts begonnen. De nutsstrook ligt open en er is slechts een klein opritje naar de kavel beschikbaar. De vrachtwagen met de betonpomp past daar net op echter de stempelplaats is op de weg en op de kavel.

In totaal komen er twee vrachtwagens met beton en wordt de eerste laag gestort.

Het eindresultaat van deze dag. Een groot blok beton waarvan je straks niets meer zult zien. Wat erop komt is een ander verhaal …..

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *