Wordt dit een huis?

We zijn precies een maand verder.

De onderste spanten zijn gesteld zodat deze op de juiste maat ten opzichte van elkaar staan. Gezien het vocht en de langere tijd dat de constructie in weer en wind staat toch maar de delen die het meest te lijden hebben in de beits gezet. Verder is er weinig gebeurt. Na de extreme wind is het relatief rustig gebleven als je het weer bekijkt. Des te drukker is het met de vele mensen die stoppen, foto’s nemen, vragen stellen etc. (ook voor Oosterwold wat meer prominente bezoekers). Een vraag die al redelijk veel vaak gesteld is, luidt ‘Wordt dit een huis?”. Jazeker, ik zou niet weten waarom niet 🙂

Maar uiteraard gaat het om de bouw. De fabriek is na veel gedoe begonnen met het vervolg van het fabricage proces. Het hout voor de wanden en de onderste schil wordt op maat gemaakt. Het meeste werk is het fabriceren van het framewerk voor de ramen. Daar is men nu aan begonnen. Er schijnt nog wel vertraging op het dak te komen. Vooral omdat het hout uit Canada moet komen. Bij ons gaat alles in het bouw proces met zijn baby stapjes voorwaarts dus dat zijn we ondertussen wel gewend.

Op dit moment is week 43 opgegeven dat er weer een vrachtwagen naar Nederland komt. Tot die tijd zal het rustig blijven op de bouw.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *