Storm

In het begin van de bouw hadden we storm en helaas nu weer.

De windstoten waren hevig genoeg om 60×40 tegels die op afdekzeil lagen op te lichten. Windkracht 10 (misschien nog wel af en toe iets meer) was voldoende om schade aan te richten.

Zo zag hij eruit tot vanmorgen.

Dit is er nog van over. Rondvliegende brokstukken hebben hoogstwaarschijnlijk het zeil geraakt en een gat in de dome veroorzaakt. De kas had wel eerdere stormen meegemaakt (erger nog dan deze) maar als de wind er eenmaal in komt is het klaar. Fundatie ligt nog op zijn plek. De brokstukken zijn tot ruim 50 meter verderop gevonden. Tijd om een nieuwe te bouwen voor het voorjaar is er niet. Dus we zullen ons moeten behelpen met iets simpelers. Helaas.

Ook de woning heeft het zwaar gehad. Het afdekzeil was al niet meer in al te beste staat en zou er eigenlijk eerdaags af moeten om de bovenzijde dicht te maken. Echter eerst moet de begane vloer af aangezien deze benodigd is voor de buitenzijde.

De windzijde heeft het zwaar te verduren gehad. Deze storm was duidelijk te veel. Twee grote gaten in het zeil en diverse kleinere. Het grote topzeil is nog wel in takt.

Ook aan de andere zijde is een stuk losgescheurd. Deze zit hoog en en we de hoogwerker voor nodig om dit te herstellen. Dus als eerste de lader van de Manitou aangesloten zodat de accu’s vol zijn. Want volgens de voorspellingen gaat de wind liggen en is het zeker morgenochtend zeer goed werkbaar weer. Dus huis draaien en gaten herstellen want ‘s middags gaat het weer regenen. Uiteraard is het wel de bedoeling te trachten zoveel mogelijk water buiten het huis te houden. Wat vandaag valt is overmacht.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *