Begane vloer (2)

Het is al een tijdje regenachtig weer dus prettig dat we onder ‘de grote paraplu’ verder kunnen werken aan de begane vloer. Door de storm zijn er wel wat slechtere plekken ontstaan in het adfekzeil dus staan er her en der potjes om water op te vangen.

We zijn lekker opgeschoten ten aanzien van de vorige keer. De onderzijde van de vloer zit er op het middengedeelte na bijna helemaal in. We moeten vanaf de onderzijde nog steeds platen vastschroeven dus het midden gedeelte blijft voorlopig nog wel open. De onderkant van de vloer en de extra balken zijn geplaatst. Het geheel geeft een fraai schouwspel.

Aangezien de isolatie op een later tijdstip ingeblazen wordt kan de vloer dicht gemaakt worden. Vandaag is daar een begin mee gemaakt op de scheve zijde.

Dit is de ruwe afwerkvloer. Hierop komt straks de dekvloer. Komend weekend gaan ook de grote platen van het rechte gedeelte van de vloer erop en dan is de begane vloer op het eerder genoemende centergedeelte dicht. Eindelijk kan er dan een steiger in en kunnen we van binnenuit gaan werken. Dat is ook nodig want volgende week gaan de buitenwanden erin. Dan kunnen we ook beginnen met het schuren en beitsen van het hout.

‘s avonds is de bouwlamp nog nodig. Toch nog even de lamp omhoog gericht want de top van de kroon blijft een fantastisch gezicht.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *