Verdiepingsvloer

Vanwege het mooie weer met hoge termperaturen zijn we toch eerst nog even naar buiten gegaan om de lariks buitenschil te beitsen. Het lichte onbehandelde larikshout heeft nu zijn definitieve kleur gekregen.

Na twee dagen kwasten heb je aan de onderzijde een ander aanzicht.

Daarna weer verder naar binnen en verder met de verdiepingsvloer. De balken waren er al ingezet. Eerst de plafond platen plaatsen. Deze waren vanaf de fabriek op maat gemaakt. Helaas paste deze allemaal niet. Ook hier is de vorm en alle hoeken een probleem met installeren. Maar de zaag is geduldig.

Het resultaat is wederom geweldig.

Na het plaatsen van enkele verstevingsbalken voor de verdiepingsvloer kunnen de platen erop. Ze worden nog even niet vastgeschroefd. De platen zijn eenvoudig te lichtten zodat we er bij kunnen voor installatie en isolatie. De isolatie moet vanuit Frankrijk komen en daar is voor nu (helaas wederom) nog steeds geen zicht op. Het blijft gedoe met de leverancier.

Het eerste stuk ligt er erin. Dat maakt het schuren en beitsen van de binnenzijde en spanten een stuk eenvoudiger 🙂

We zijn op de kozijnen voor de Velux ramen na door het geleverde hout heen. De kozijnen kunnen we door een fabricage probleem nog niet worden geplaatst. Hiervoor wordt nieuw materiaal aangeleverd met de volgende vrachtwagen. Daar moeten we weer op wachten.

Ondertussen gaan we de binnenzijde schuren en beitsen. Dan is dat alvast maar weer gedaan.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *