De Franse slag

We zijn bezig met de laatste restpuntjes weg te werken van het geleverde hout. Dat kost veel tijd omdat men het niet zo nauw neemt met de maten. Maatvoering is iets wat duidelijk met de bekende franse slag is gebeurt. Vele onderdelen passen op tekening prima maar krijg je door de vele hoeken waaronder de bevestigingen zich bevinden niet zonder meer in elkaar. Ook is men ‘vergeten’ rekening te houden met bouten en moeren, volgorde van montage, dikte van materialen etc.

Om iets simpels aan te geven. Bovenstaand is een stukje van de ondervloer. Houtenframe tussen het metaal ontbreekt en moet je zelf maken. Dat is wel nodig want de beplating die erop rust valt anders naar beneden. Sommige platen passen, andere zijn te small, andere zijn te breed. Verschillen tot 3 cm kom je rustig tegen. Volgens mij ligt de standaard (meter) nog steeds in Parijs maar het lijkt of die weersafhankelijk is geworden 🙂

Je komt ook onderdelen tegen die hetzelfde zouden moeten zijn maar hier lijkt de CNC machine volledig de weg kwijt te zijn geweest. Vormen, hoeken en maten kloppen niet. En de fabriek die het gemaakt heeft is zelf ook verbaasd, Comment est-ce possible? Schijnbaar is de eindcontrole onvoldoende. Kwalitatief is er dus nog wel ruimte voor verbetering. Uit reststukken, maken we nu zelf de onderdelen en omdat alles onder hoeken gezaagd is, ben ik toch blij dat ik destijds in wat gereedschap geinvesteerd heb.

Verder is het redelijk definitief, de leverancier van de woning Bois Courbes et Construction is economisch falliet. De investeerder blijft maar uitstellen en vanwege de ontstane financiele problemen zullen onze leveringen niet meer komen. Op dit moment is het daarom aan ons om informatie te verzamelen en zullen we alles zelf moeten gaan organiseren. Nu hebben we dat eigenlijk al op heel wat momenten in het proces moeten doen dus helemaal nieuw is het niet. Naast de financiele uitdaging komt er ook een stukje marktonderzoek voor de resterende onderdelen bij. Spannende tijden….

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *