‘Elitewijk’ Oosterwold

Terwijl we bezig zijn om de onderdelen te regelen voor de woning valt het aanslagbiljet van de gemeente op de vloermat. De huizenprijzen zijn enorm gestegen en in ook in Oosterwold heeft dezelfde gekheid toegeslagen. De verkoopprijs van de grond is in Oosterwold de laatste jaren al explosief gestegen. Van 28 euro naar 42 euro per vierkante meter. Daarna in 2019 van 42 naar 74 euro de vierkante meter. De huidige grondprijs ligt op 86 euro per vierkante meter. Ondanks het neoliberale gedachtegoed ten aanzien van Oosterwold wordt op dit moment deze grondprijs in Oosterwold dan ook simpelweg betaald (en meer). En dat terwijl de meeste mensen standaard huizen bouwen die je voordeliger in bijvoorbeeld Nobelhorst zou kunnen realiseren. Voor ons betekent dat uiteraard dat de kavel zelf steeds meer waarde krijgt. Leuk voor de verkoop maar minder leuk als je van plan bent te blijven wonen in Oosterwold. Waar het eerste jaar de WOZ met 8% steeg ten opzichte van het jaar daarvoor hebben we dit jaar een absolute topper. Dit jaar is de WOZ waarde met bijna 62% gestegen in een jaar tijd.

Je rustig stellen dat we in een elitewijk komen te wonen. De vraag is of dat ooit de bedoeling is geweest van de bedenkers van Oosterwold.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *