Buitenschil(2)

Eerst wil ik een ieder heel hartelijk danken voor de steun die we mogen ontvangen via de steunactie. Het is hartverwarmend te zien dat er zoveel mensen zijn die net als ons deze unieke woning gerealiseerd willen zien worden.

We hebben uit Frankrijk alleen nog een een rekening gekregen voor materiaal wat al geleverd had moeten zijn. Doordat we daar niet mee akkoord kunnen gaan wordt dit niet geleverd. Van de tekeningen van de hoge ramen is na ruim een jaar nog steeds geen enkel spoor te bekennen. Ook dit zullen we hoogstwaarschijnlijk weer op eigen kracht moeten doen.

Gezien het mooie weer was het tijd om het afdekzeil gedeeltelijk los te nemen. Het op maat maken van de houtvezelplaten is tijdrovend en moet onder dubbele hoeken gebeuren om goed aan te kunnen sluiten.

De eerste drie lagen bestaat nog uit twee platen maar daarna wordt het slechts een enkele plaat. Het is in eerste instantie even zoeken naar de werkwijze die het meest prettig is maar die wordt al gauw gevonden. We zijn begonnen naast de voordeur en gaan tegen de klok in. We doen eerste alleen de onderste laag van de boxen aangezien we hier steeds de hoogwerker voor nodig hebben. De lagen erboven kunnen we van boven af op het dak zelf doen.

Met de fabrikant van de houtvezel platen is contact geweest of de kale platen voldoende zouden zijn. Het blijkt een risico te zijn voor de waterdichtheid van de schil vanwege de kromming. Het advies is om toch folie te gebruiken en dat advies hebben we overgenomen. Van de folie maken we trapezium stukken van welke aan elkaar gelijmd worden.

Naden van de houtvezelplaten worden ingetaped. Door de wind is het plaatsen van deze grote stukken folie lastig. Door hulp latten aan de zijkant te plaatsen kunnen we de folie op zijn plaats houden. Het vast zetten wordt daarna een stuk eenvoudiger.

Dit gehele kunstje zal voor de 24 segementen herhaald moeten worden. Het weer zit nog mee voorlopig mee dus daar moeten we van profiteren. We hebben twee maanden om dit te realiseren. Dan zullen de wanden van isolatie worden voorzien.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *