Update augustus

Het is de laatste tijd prima weer om aan het dak te werken. Het afdekszeil moet er dan af. Vanwege het formaat (10×20 meter) moet het wel redelijk windstil weer zijn om hiermee te kunnen werken.

Het dak is onder te verdelen in drie ringen/lagen en laag twee zit ook in folie. We hebben eindelijk laag 3, de top, bereikt. De Gutex houtvezel platen zijn ondertussen op dus we zijn overgestapt op de Pavatex variant. Deze zaten in de laatste vrachtwagen. Ze lijken iets harder maar goed, het maakt qua specs niet uit. De maatvoering is wat anders (kleiner) wardoor de lijnen verspringen. Zagen is boven op het topje gebeurt wat het proces aanzienlijk heeft versneld.

De bovenkant lijkt een beetje op de enterprise uit Startrek 🙂 Nu nog de primer op de naden en dan tape erop. Daarvoor hebben we nog windstil en droog weer nodig. Dat schijnt er volgens de weerdeskundige nog aan te komen dus er is goede hoop dat we voor eind augustus ook het bovenstuk eindelijk dicht hebben. We hebben namelijk nog 1 keer gehad dat het bovenzeil eraf gerukt is en de water in de woning gekomen is. Hopelijk was dat de laatste keer. Het afdekzeil aan de zijkant kan er eindelijk af omdat we een aanpassing hebben gedaan op het ontwerp. Bij het Franse ontwerp loopt de kruipruimte vol water totdat de definitieve dakbedekking erop zit. Dat hebben we anders opgelost. Het blauw maakt daarom ook steeds meer plaats voor zwart.

Ook de latten voor de dakbedekking komen erop. We gaan de dakbedekking rechstreeks op het dak aanbrengen. Dat zal 6 weekjes werk zijn in totaliteit maar dan moeten wel eerst de isolatie in de wanden zijn ingeblazen. Dat is voor September. En dat kan rustig als het regent, alleen de wind vormt nog een hindernis.

Van de crowdfunding gaan we de Velux ramen aanschaffen. Het is supertof dat we van zoveel mensen een bijdrage hebben mogen ontvangen. Nogmaals dank daarvoor. We zijn niet de enige die het niet zien zitten om net zo te eindigen als het kasteel in Almere.

Vanuit Frankrijk is het angstvallig stil. De leverancier geeft geen teken van leven meer en ik verwacht eerlijk gezegd heel weinig nog uit die hoek. Het is aan de juristen nu (helaas).

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *