start Ramen

Aangezien we de vijf ramen voor de bovenste ring hebben en het geweldig weer is, was vandaag het moment om eens uit te zoeken hoe de ramen in het huis geplaatst moeten worden. al twee jaar lopen zeuren bij de de Franse leverancier maar we hebben nooit een detaillering mogen ontvangen.

Het blijkt dat de standaard video’s die Velux online heeft niet 1 op 1 toepasbaar zijn. Aangezien de binnenafwerking de basis is voor het plaatsen van het raam zal er op een andere manier gemonteerd moeten worden. Eigenlijk is het kozijn 4 cm te laag om de standaard isloatie te gebruiken maar gelukkig is daar wel een alternatief op (ecologisch en wel 😉 Na een twee uurtjes puzzelen een methode gevonden die eigenlijk best simpel is. Het resultaat is een vierkant raam in een rond huis.

Er wordt regen voorspeld rond het weekend dus direct een mooie test of alles waterdicht is

Vanuit het raam een prima uitzicht over de nieuwe natuur.

En de buren aan de overzijde 🙂

Nog drie te gaan en aangezien het nu binnen een uurtje erin zit zou het dus binnen een ochtend gereed kunnen zijn. De hoge ramen hebben we dicht gemaakt omdat er geen enkele response uit Frankrijk komt, dus ieder beetje licht wat we binnen kunnen krijgen is meegenomen.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *