20 januari 2022

Het weer is nog steeds zacht voor het tijd van het jaar. Eigenlijk is de winter niet de meest gunstige tijd om aan een dak te werken maar ja, het moet toch af. En met handschoenen gaat het een stuk langzamer maar is het nog wel te doen.

Het stuk boven de schuifpui is nu ook volledig afgerond. De laatste rand bovenin is nog wat rest. Voor het stuk tussen de hoge ramen houden we dan nog ongeveer 15 bundels met shingles over. Spijkertjes hebben we te kort voor dit gedeelte dus dat wordt bijbestellen (die waren voorradig volgens de leverancier). Of het genoeg bundels zijn weet ik nog niet maar even kijkend naar de prijs van een bundel hoop ik van wel (de prijs per bundel is bijna verdubbeld).

Hout is het nieuwe goud.

Het bovenste gedeelte van de koepel is nog niet gelukt om af te ronden. Daar zullen we ook nog mee verder moeten mar dit is volledig afhankelijk van het weer (geen wind en droog voor enige dagen). Als het nat is is het glad en kunnen we er niet verantwoord op lopen. Het zou zo mooi zijn om eindelijk eens van het blauwe zeil verlost te zijn. Maar helaas hebben we nu ook nog Corona opgelopen wat ook vertraging opleverd.

Vanuit de crowd-funding hebben we de vloer(isolatie) platen kunnen bestellen. Zoals met zoveel bouwmaterialen is ook hier levertijd op en wordt niet verwacht voor het einde van februari. Ondertussen kan nog bij de schuifpui het terras en aftimmering worden afgerond. In totaal is de planning iets aan het schuiven maar we gaan er nog steeds vanuit dat we geen winter meer in de caravan hoeven door te brengen.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *