21 februari vloer

Na weken redelijk weer te hebben gehad is het plotseling omgeslagen. Storm en heel veel regen is het resultaat. Storm Eunice en Franklin met windstoten tot windkracht 12 komen voor. De houten UFO lijkt zicht niets aan te trekken van de wind. In de opening bij de schuifpui krijgt de wind enige grip op de woning waardoor de woning uit zichzelf is gaan draaien. Verder zijn er geen enkele problemen geweest.

Dat we dus binnen aan de gang zijn komt allemaal alleen maar goed uit. Het is tijd om te beginnen aan de begane vloer. Eerst zullen alle naden van de vloer afgetaped moeten worden. De luchtdichte laag wordt dan ‘overgenomen’ van de buitenzijde naar binnen zodat het geheel ook luchtdicht wordt.

De eerste laag dan dan op de ruwe vloer komt is een vezelplaat waarop de muren bevestigd kunnen worden. Het is weer tijd voor hoeken in diverse soorten en maten. 🙂 Het zagen is gelukig eenvoudig omdat het materiaal relatief zacht is.

Om deze ondervloer komt het framewerk van de muren en daarom meteen begonnen met het uitzetten van de eerste slaapkamer. Het geeft direkt een goede indruk of alles wat op de tekentafel bedacht is in de praktijk goed uitkomt. De looppaden zullen op vloerhoogte tenminste 900mm moeten worden en dat gaat tot dusver prima.

Eventueel zou de oppervlakte van het toilet nog vergroot/verkleind kunnen worden maar ook dat blijkt allemaal niet nodig. Deze week wordt de rest van het vloer materiaal geleverd. Maar eerst gaan we de eerste wanden zetten. Als het framewerk staat kunnen de houtvezel wanden gemaakt worden. Doordat er dan minder licht in de woonkamer zal vallen ziet alles er ook meteen weer heel anders uit.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *