27 februari BinnenWanden

Op twee pallets na staat al het bouwmateriaal wat we hebben in de woning. Eigen is het alleen materiaal voor de ondervloer en voor de wanden. De houtvezel platen die we nog hebben gaan we gebruiken voor de binnenwanden. Onbekend is of dat de bedoeling was maar ja, er is geen geld om het op een andere manier te doen dus gaan we deze platen hergebruiken. De helft van de woning heeft ondertussen de onderlaag op de vloer liggen waar de wanden op gemonteerd moeten worden zoals vermeld in het vorige bericht.

De ‘originele’ wanden waren 70 mm dik gepland. Als je een grotere versie van de woning neemt kan dit oplopen tot 120 mm. Omdat we 60mm houtvezelplaten hebben, worden de wanden dus ruim 120 mm zoals in de grootste variant ook het geval zou zijn. Uiteraard is het even puzzelen hoe we dat op het plafond uitmeten om dit uiteindelijk netjes te krijgen. Vooral in de hal en woonkamer kiezen we voor een kleine verspringing in de wand want dat wordt mooier als we de leemstuc gaan aanbrengen. Maar zover is het nog zeker niet.

De wanden staan (op 2 van de technische ruimte na). Door de keuze die we gedaan hebben voor de opbouw van de wand ontstaat er wel weer opnieuw een tijdrovend klusje. Omdat we de platen aan beide zijden van het framewerk gaan plaatsen, zal het framewerk uit de platen gehaald moeten worden.

Dat is veel werk maar er is ook een postieve zijde aan. Alles wat de zaag eruit haalt (ongeveer de helft) is flexibel isolatie materiaal wat weer heel goed gebruikt kan worden voor de isolatie van de verdiepingsvloer. Zo blijft het afval beperkt en wordt zoveel mogelijk hergebruikt 🙂

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *