Foto Maken? Doneer een euro :-)

Het is ondertussen April 2022 en aan de buitenzijde is er weinig spectaculairs verandert. Enige zichtbare verandering zijn houten panelen onder bij de schuifpui. De schuifpui zelf is gedemonteerd geweest omdat deze simpelweg verkeerd in elkaar stond en niet lekker af te sluiten was. Dat is ondertussen hersteld. En we zijn bezig het topstuk van het dak te regelen. Als we dat lukt is het huis naast 100% wind ook 100% waterdicht. Dat laatste is nog niet helemaal het geval bij extreme regenval (teveel water in de tussenschil). Maar het zal wel voor de herfst geregeld moeten zijn.

Binnen is het wel zichtbaar aan het veranderen. We zijn de hele maand bezig met het plaatsen van de wanden. Er zijn rechte wanden, ronde wanden, wanden dubelzijdig met houtvezelplaten, sommige een combinatie met fermacel. Volgende maand kunnen we vast wat foto’s plaatsen met het eindresultaat van de ruwe binnenwanden. De eerste (tijdelijke) schuifdeur is ook geplaatst want de eerste bewoner (jongste bewoner des huizes) heeft voorlopig zijn intrek genomen in de dome. Om de schimmel en vocht van de pipowagen te ontvluchten slaapt hij alvast even in zijn toekomstige slaapkamer. Het is vanwege de bouw binnen wel handig om het stof enigzins uit de kamer te houden, dus vandaar de tijdelijke schuifdeur.

Verder is vandaag het tweede toilet geplaatst. Het eerste toilet was al eerder aangesloten. De riolering is uiteraard wat anders dan bij een normale woning vanwege de rotatie. Ook daar is vandaag eigenlijk met wat creativiteit en toeval een veel eenvoudigere oplossing voor bedacht/gekomen dan intieeel gepland. Ook daar volgende maand wat meer over (met fotos) aangezien diverse mensen toch nieuwsgierig zijn hoe dat opgelost wordt. Verder is gestart met waterleidingen. Al met al, er is vooruitgang al is het niet zichtbaar voor de buitenwereld.

En er zijn nogal wat (nieuwsgierige) mensen die voor het hek stoppen, foto’s maken, vragen stellen. Als we een euro kregen voor ieder foto die gemaakt wordt….

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *