April/MEI 2022

De meeste deuren in de woning wordenschuifdeuren. Het scheelt simpelweg een hoop ruimte. Draairuimte word nu wandelruimte en krijgt ook geen gedoe met deuren die dicht bij elkaar zitten. Zoals vorige keer al gemeld is er eerst een tijdelijke variant bedacht.

Van pallethout maken we het framewerk. Na dit enigzins valkgeschuurd te hebben komt er triplex op wat verlijmd wordt. Na een nachtje drogen onder 40/60 tegels ontstaat een deur met een hout motief wat er netjes uit ziet.

Het is voor tijdelijk maar ja, dat is rekbaar. Ze schuiven in de muren weg wat net dat beetje extra geeft aan het aanzien. Het railsysteem werkt soepel maar vergt wel enige aanpassingen. We kunnen maar aan 1 zijde een slow-stop toepassen. We gaan nog experimenteren met magnetisme om een slowstop te maken aan de andere zijde. Wanneer de voordeur en de schuifpui tegen elkaar openstonden begon de deur te rammelen. Door magneten aan de onderzijde van de deur te plaatsen en in de wand, wordt de deur wanneer deze dicht is vastgehouden en is het klapperen verholpen. Onzichtbaar maar doeltreffend 😉

Ondertussen zit de riolering in het hele huis aangesloten. De leidingen waren al door de begane vloer getrokken (wel zo handig omdat bij het inblazen van de isolatie dan ook alles netjes afgesloten is). In de kruipruimte komt alles samen in het centrum/midden.

Beide toiletten, vaatwasser en wasmachine zijn de enige aansluitingen op het centergedeelte. De wastafels zijn al eerder op andere leidingen aangesloten. Voor het middengedeelte is hetzelfde concept als een polderstuk, wat je normaal in een rioolleiding vindt, toegepast.

Het is eigenlijk niets meer dan een koppelstuk van een rioolbuis waarvan 1 zijde is afgezaagd. Dit geheel sluit zuigend in de normale pijp en draait toch soepel. We moeten buiten wel nog de buis ingraven en aanleggen naar de septic tank.

Ook lopen er offerte aanvragen voor het laatste (bovenste) gedeelte van het dak. Dit kan geen red cedar worden maar zal van ander materiaal vervaardigd worden. Er is gevraagd om een mal van het dak zodat de platen hierop passend te maken. Dus eerst boven op het dak een contra mal gemaakt.

Van deze contra mal is dan weer een segment gemaakt welke representatief is voor het dak.

Alles onder hoeken en kromming om een letterlijke uitsnede van de bolvorm te verkrijgen. Alvorens deze aan een bedrijf aan te bieden zullen we eerst zelf proefplaten maken om er zeker van te zijn dat dit ook daadwerkelijk allemaal gaat passen. Mooi weer blijft het voorlopig nog en als er weinig wind is, is dat een mooi moment om dit uit te voeren.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *