Juni 2022

De afgelopen maand vooral restklusjes gedaan. Bij de voordeur was een gedeelte van de afwatering nog niet naar tevredenheid. Ten aanzien van het originele ontwerp konden hier best nog wel wat aanpassingen worden teogepast wat de totale levensduur aanzienlijk zal verlengen. Het water liep namelijk nog steeds in de tussenwand en dat kan nu niet meer.

Alvast de (LED) verlichting bij de schuipui en voordeur aangebracht. Had handiger geweest om dat eerder te doen maar het zit erin en geeft een sfeervol resultaat. ( Het zijn 12 volt LED versies echter we laten het niet op 12 volt draaien want bij 10 volt is het resultaat net even mooier ). Het is de bedoeling dat ook in de woning alle verlichting uiteindelijk laagspanning gaat worden.

Ook is de aftimmering bij de schuifpui de onderkant en aan de zijkanten afgerond. Vervaardigd uit restmateriaal ziet het er nu netjes uit en is beschermd tegen weersinvloeden.

Binnen is begonnen met de isolatie van de verdiepingsvloer. De segmenten worden voorzien van 20cm isolatie. Uiteindelijk is daardoor iedere afzonderlijke kamer volledig geisoleerd. Het is ook de bedoeling dat ieder zone straks apart ingeregeld kan worden.

Deze maand wordt ook eindelijk de meterkast verwacht. De levertijd is 6 weken wat toch wel weer langer was dan verwacht. Dan gaan we ook aan de gang met bedrading en, iets wat ik zelf graag wilde, automatisering in en van de woning. De rotatie zal wel het sluitstuk worden maar het automatisch positioneren van de woning t.o.v. de zon staat ook op het wensen lijstje.

Maar eerst zal het laatste stuk van het dak gedaan gaan worden. De topsectie is besteld en zal spoedig geleverd gaan worden. Het is geen koperen dak geworden, daar werd een astronomisch bedrag (prijs van een nieuwe GOLF) voor gevraagd en hebben we om die reden niet gedaan. Het is een zinken dak geworden. Gekozen is voor een antraciet kleur, zo dicht mogelijk bij de RAL 7016 kleur die Velux gebruikt te blijven. Het is ook de kleur die we voor het staalwerk in de woning gebruikt hebben. De uitstraling zal daardoor wel een stuk moderner worden maar achteraf gezien is dat helemaal niet erg. (misschien uiteindelijk nog wel mooier ook).

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *