JULI

Het is duidelijk te merken dat de crisis rond bouwmaterialen niet is opgelost. Vele bestellingen lopen uit, zijn niet compleet of beschadigd. Het uitlopen betekent dat er andere klussen eerst gedaan worden. Niet compleet betekent eigenlijk ook dat de werkzaamheden stil staan en defect, tja, dan komt de strijd met de leverancier in sommige gevallen over hoe het zo gekomen is.

Voor de keuken wachten we (nog steeds) op de geleiderails voor de laden. Na een aantal maal te zijn uitgesteld zouden ze zomaar deze week kunnen komen. Dan kunnen we bouwkundig de keuken afronden. Het aflakken van het bovenblad moet nog wel gebeuren.

Onverwacht wordt het aantal 220V aansluitingen meer en meer. De huidige groepenkast, welke vanwege de Domotica al uit twee kasten bestaat, moet worden uitgebreid. Omdat de Domotica tijdelijk was aangesloten en toch al opnieuw geprogrammeerd moest worden, zal de meterkast opnieuw bedraad worden.

De afgelopen maand zijn we bezig geweest met de ventilatie. Boven op de woning is een schitterende kap geplaatst met de mogelijkheid om eventueel een houtkachel aan te sluiten. Eigenlijk hebben we al besloten dat niet te gaan doen. Daarom gebruiken we deze nu voor de afvoer van de mechanische ventilatie. Bij een buurman bleef een behoorlijk stuk ventilatie buis over wat we prima hebben kunnen gebruiken.

De verdeelbox is in het midden, recht onder de pijp geplaatst. De leidingen zijn mede door de vorm van de woning kort. Lengtes van 4m maximaal, iets wat je in een ‘normale’ woning niet snel zult terug vinden. De motor is op dit moment een buisventilator met een capaciteit van 270m3 per uur. Dat is voldoende volgens de debietberekeningen. Het is nog even wachten op het laatste stukje pijp van Poujoulat voor de aansluiting op de buitenpijp maar ook daar zijn leveringsproblemen.

In de slaapkamers en badkamer hebben we de afvoerventielen in de plafonds geplaatst. Persoonlijk vond ik de witte versie ventielen vreselijk lelijk en hebben we gelukkig andere kunnen vinden. Het zijn zwarte geworden met/van metaal. Persoonlijk vindt ik dat een stuk netter.

Ter informatie: voor de ventilatie was aangesloten liep de C02-waarde in de nacht op tot 1500ppm. Dat is niet echt gezond. Nu met de ventilatie zitten de waarden tussen de 600 en 800ppm en kunnen we met een gerust hart zeggen, slaap lekker.

De hevige regenval heeft helaas voor wat overlast gezorgd. De vogels vinden de woning een prachtig mooie plek om zo nu en dan neer te strijken. Helaas doen ze dat ook op de folie wat de enige afscherming was bij de hoge ramen. Ergens zijn de vogelnagels door de folie gekomen. Nu was het door het failliet raken van de Franse leverancier toch niet meer mogelijk om de hoge ramen te bekostigen en is dichtspijkeren voor de winter noodzakelijk. De vogels hebben het process alleen versneld. Dus op zoek naar wat betonplex en segmenten gemaakt om tenminste het raam met de lekkage te beschermen.

Van een afstand lijkt het alsof het zo hoort maar dat is uiteraard niet zo. Helaas te weinig platen voor twee ramen dus dat wordt een afrond klusje voor de komende maand. Met de hevige regenval van de laatste tijd is gebleken dat het nu tenminste wel weer dicht is.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *