Augustus / September

Veel dingen die moeten gebeuren kosten vaak ook veel tijd. Vastzetten van bekabeling, tijdelijke bekabeling vervangen door definitieve versies, het lijkt allemaal even maar kost uiteindelijk veel tijd.

Gelukkig is de kruipruimte niet krap en heb je voldoende plaats om te werken

De afgelopen tijd bezig geweest met de keuken. De geleiderails zijn binnen gekomen dus konden de laden gemaakt worden. Deurtjes hebben we niet en laden zijn wel zo praktisch. De frontjes hebben we bij een groot Zweeds bedrijf vandaan ;-). Uiteraard past hun standaard design principe niet in onze woning en als je dan vraagt om een wat afwerkingsband zijn ze niet thuis. Helaas niet de service die je zou verwachten van ze (negativt fΓΆr svensk produkt). Maar de kleur was waar we voor gingen.

Uiteindelijk zijn het 5 grote laden van 130 bij 55 cm geworden. Deze kun je standaard niet kopen maar deuren zijn ook prima bruikbaar als ladenfront. De handgrepen hebben we robuust gehouden omdat we die wel vonden passen bij het hout. Het blad is afgewerkt met een coating die water afstotend zou moeten zijn.

In Oosterwold krijgen we riolering maar tot die tijd is een septic tank met helofyten filter. Onze ’tijdelijke’ woning, de stacaravan zit hier op aangesloten en kan nog niet verwijdert worden. Er diende een nieuwe aansluiting in de tank gemaakt te worden waarop de nieuwe woning wordt aangesloten. In de betontank is een extra aansluiting gemaakt.

Met een stuk beregeningsslang wat we gekregen hadden van een boer kon de juiste kromming gemaakt worden om de aansluiting te realiseren. Toevallig zomaar de juiste maat πŸ™‚

Buiten ook de laatste platen als tijdelijke afdekking geplaatst in de hoge ramen. Hiermee wordt in ieder geval het water afgevoerd. De ramen wordt toch volgend jaar zoals gezegd. Sparen maar weer.

Er is nog wat vertraging op de levering van een douche cabine. Deze gaan we tijdelijk in de badkamer zetten die nog helemaal niet af is. maar eindelijk is het dan zover.

WE GAAN VERHUIZEN (van de caravan naar de UFO).

Alles lijkt erop dat we in oktober over zijn en de sta caravan in de verkoop gaat. Dus interesse? πŸ™‚

JULI

Het is duidelijk te merken dat de crisis rond bouwmaterialen niet is opgelost. Vele bestellingen lopen uit, zijn niet compleet of beschadigd. Het uitlopen betekent dat er andere klussen eerst gedaan worden. Niet compleet betekent eigenlijk ook dat de werkzaamheden stil staan en defect, tja, dan komt de strijd met de leverancier in sommige gevallen over hoe het zo gekomen is.

Voor de keuken wachten we (nog steeds) op de geleiderails voor de laden. Na een aantal maal te zijn uitgesteld zouden ze zomaar deze week kunnen komen. Dan kunnen we bouwkundig de keuken afronden. Het aflakken van het bovenblad moet nog wel gebeuren.

Onverwacht wordt het aantal 220V aansluitingen meer en meer. De huidige groepenkast, welke vanwege de Domotica al uit twee kasten bestaat, moet worden uitgebreid. Omdat de Domotica tijdelijk was aangesloten en toch al opnieuw geprogrammeerd moest worden, zal de meterkast opnieuw bedraad worden.

De afgelopen maand zijn we bezig geweest met de ventilatie. Boven op de woning is een schitterende kap geplaatst met de mogelijkheid om eventueel een houtkachel aan te sluiten. Eigenlijk hebben we al besloten dat niet te gaan doen. Daarom gebruiken we deze nu voor de afvoer van de mechanische ventilatie. Bij een buurman bleef een behoorlijk stuk ventilatie buis over wat we prima hebben kunnen gebruiken.

De verdeelbox is in het midden, recht onder de pijp geplaatst. De leidingen zijn mede door de vorm van de woning kort. Lengtes van 4m maximaal, iets wat je in een ‘normale’ woning niet snel zult terug vinden. De motor is op dit moment een buisventilator met een capaciteit van 270m3 per uur. Dat is voldoende volgens de debietberekeningen. Het is nog even wachten op het laatste stukje pijp van Poujoulat voor de aansluiting op de buitenpijp maar ook daar zijn leveringsproblemen.

In de slaapkamers en badkamer hebben we de afvoerventielen in de plafonds geplaatst. Persoonlijk vond ik de witte versie ventielen vreselijk lelijk en hebben we gelukkig andere kunnen vinden. Het zijn zwarte geworden met/van metaal. Persoonlijk vindt ik dat een stuk netter.

Ter informatie: voor de ventilatie was aangesloten liep de C02-waarde in de nacht op tot 1500ppm. Dat is niet echt gezond. Nu met de ventilatie zitten de waarden tussen de 600 en 800ppm en kunnen we met een gerust hart zeggen, slaap lekker.

De hevige regenval heeft helaas voor wat overlast gezorgd. De vogels vinden de woning een prachtig mooie plek om zo nu en dan neer te strijken. Helaas doen ze dat ook op de folie wat de enige afscherming was bij de hoge ramen. Ergens zijn de vogelnagels door de folie gekomen. Nu was het door het failliet raken van de Franse leverancier toch niet meer mogelijk om de hoge ramen te bekostigen en is dichtspijkeren voor de winter noodzakelijk. De vogels hebben het process alleen versneld. Dus op zoek naar wat betonplex en segmenten gemaakt om tenminste het raam met de lekkage te beschermen.

Van een afstand lijkt het alsof het zo hoort maar dat is uiteraard niet zo. Helaas te weinig platen voor twee ramen dus dat wordt een afrond klusje voor de komende maand. Met de hevige regenval van de laatste tijd is gebleken dat het nu tenminste wel weer dicht is.

Mei / Juni

De maand mei is voorbijgegaan zonder echt veel werkzaamheden aan het huis. Na 4 jaar was het voor het eerst dat we een vakantie gepland hadden. Even weg uit de bouwgekte. Daarna nog naar het buitenland (werk gerelateerd) en dan is de maand snel voorbij.

In juni hebben eerst zonnepanelen geplaatst. Naast de installatie die off grid werkt hebben nu een grid-gebonden installatie. Een warmte pomp vraagt simpelweg veel energie en dat kan de oude installatie niet leveren. Dus 10 panelen van 410 WP geplaatst. En we komen op een zonnige dag op 3700 WP dus dat ziet er goed uit. Veelal kwam de vraag of ze op de woning kwamen maar dat is niet rendement-vol. (misschien voor 2 panelen maar de rest ligt allemaal niet optimaal als je ze op de woning zou plaatsen).

In de woning zijn we verder gegaan met de keuken en de tegelvloer (nog niet klaar maar wel een heel eind).

Het Kookeiland is op een paar stekkeraansluitingen gereed

Frontjes en inbouw apparatuur van Ikea maar de rest moet je allemaal zelf maken πŸ™‚

Hetzelfde geldt voor de buiten zijde. Door de scheve zijde kun je geen standaard kastjes gebruiken

We gaan voor brede laden. Twee stuks waarvan de onderste opgedeeld wordt in dubbele versie. En als frontjes gebruiken we wederom de fronten van Ikea. Wel jammer dat ze geen strips willen leveren om de boel netjes af te werken met dezelfde kleur na het zagen. Maar we kiezen voor een andere kleur, dan zie je er niets van πŸ˜‰

Volgende keer zal de tegelvloer af zijn. Dan zijn we eindelijk klaar met zagen van de tegels.

April 2023

Afgelopen tijd zijn vooral restklusjes gedaan. Er waren stukjes net niet af en dat stoort mezelf dan toch ook wel. Zo moesten er op de scheve zijde van de woning op nog drie segmenten de houten vloer worden geplaatst. Dat is dan ook eindelijk afgerond. Enige stukje wat nog gedaan moet worden is nog drie segmenten bij de binnenste arcen. Echter hebben we nog steeds een stukje nodig om eenvoudig onder de technische ruimte te komen dus dat blijft helaas nog even open staan. Verder was de rotatie wel aangesloten maar onbeveiligd. Draaien van de woning kon wel maar je moest goed opletten waar de uiterste stand zat

De limit switchen voor zowel linksom als rechtsom zijn geplaatst. Beide zijn dubbel uitgevoerd om bij het falen van de eerste switch er nog altijd een tweede mogelijkheid is om de rotatie af te breken. de PLC zorgt er dan voor dat je alleen nog terug kan draaien. Er is op dit moment een afstandbediening aangesloten echter die werkt op 432 MHz. Gezien alle storing die er is in deze band (mede door de omvormers van de zonnepanelen van mijn buren πŸ™ ) werkt deze band niet lekker voor de toepassing. Uiteindelijk zal dit naar de 806 MHz verhuizen maar voor nu, vooruit dan maar.

Verder was er een bed nodig en de eerste helft is gemaakt. Een standaard bed kan wel maar dan verlies je wel veel ruimte boven de scheve zijde. Daarom maar weer zelf maken.

Houten frame, latten bodem van “zweedse makelij” πŸ˜‰ erin, matras erop en slapen maar.

De keuken zijn wat onderdelen voor besteld dus die staat even on-hold. Maar ondertussen wel begonnen met de tegelvloer in de hal. Ook hier weer een veelvoud aan hoeken.

Het mooiste effect is het volgen van de lijnen van de segmenten dus dat doen we dan maar. Het betekent wederom heel veel zagen. Tja…….

Maart 2023

Een ruimteschip is niet af zonder een combuis. Vraag is of je de keuken zo mag noemen in een ruimteschip maar goed. Gezien de bijzondere vorm van het vloeroppervlak is de keuken niets iets wat je standaard kunt kopen. Voordeel is dat je het dan ook zo kunt maken als je zelf wilt.

De keuken bestaat uit een kookeiland en veel bergruimte aan de buitenzijde. Er worden meerdere segmenten gebruikt om het geheel te realiseren.

Bij de aanleg van de vloerverwarming en het storten van het cement is al initieel rekening gehouden met de vorm. De basis bestaat uit een balkenframe waarop staanders worden geplaatst. De staanders hebben een kleine hoek gekregen zodat normaal de ruimte die je hebt door overstekende kastjes nu door de hoek van de balken wordt gerealiseerd. Met de panelen tussen de staanders wordt de stijfheid van de constructie gerealiseerd. In het kookeiland komen de vaatwasser, een oven en de kookplaat. Het werkblad volgt de vorm van de woning maar is daardoor ook redelijk van formaat geworden.

Het plaatmateriaal is hetzelfde als waarde wanden van gemaakt zijn en zal worden afgewerkt met een coating om beschadigingen te voorkomen. (Het hout zelf is namelijk relatief zacht).

Voor de buitenzijde zijn we ook begonnen met de bergruimte.

Hier gaan brede lade in komen. Deze zullen vanwege de oplopende scheve kant verschillend van diepte zijn. Ook deze zijn niet te koop dus zal nog het nodige zaagwerk vergen. Bij het tweede raam komt de gootsteen. Leuk van het uitzicht genieten als je je handen staat te wassen πŸ˜‰ Langzaam maar zeker komt bewoning op deze manier wel weer eens stapje dichter bij.

Januari 2023

De houten vloer is nog niet gereed. We hebben een segment nodig om leidingen aan te leggen en aangezien we gedwongen zijn de financien te spreiden over de verschillende deelprojecten duren sommige dingen dan gewoon iets langer. Bekabeling zit er ondertussen bijna helemaal in. Is niet veel anders dan in een standaard huis. Ongeveer 800 meter elektra en vanwege de domotica nog eens zo’n 600 meter besturingskabel.

Vanwege de donkere dagen is verlichting wel belangrijk geworden. Echter de aansturing gebeurt via KNX systeem en je kunt over de datakabels niet echt veilig 220 volt voeren. Dus is tijdelijk alvast de domotica aangesloten met een aantal lampen. De verlichting in de kroon is een speciaaltje. Het idee was om dit met indirecte LED verlichting te doen. Echter het stroomverbruik zelfs met het gebruik van LED begon dusdanig op te lopen om enige vorm van verlichting the krijgen dat toch maar besloten is om reflectors te maken.

De reflector bestaat uit niets meer dan aluminium tape. Daarmee daalde het energieverbruik met 60% voor dezelfde hoeveelheid licht. En het uiteindelijke resultaat is prachtig licht in het onderste gedeelte van de center spanten.

Het zelfde principe moet nu ook aan de bovenzijde komen maar dan met LED spotjes. Het is nog even zoeken naar het juiste model met de juiste openingshoek maar dat heeft op dit moment geen prioriteit.

Voor de overige verlichting, al dan niet definitief of tijdelijk, hadden we in het verleden al lichtschakelaars aangeschaft. Deze lijken nu obsolete te raken en gelukkig hebben we er daardoor goedkoop nog een paar via internet weten te vinden.

De schakelaars zijn mini touchscreen LCD’s waarin je verschillende menus’ kunt programmeren. Dus meerdere lichtpunten kunt schakelen, informatie tonen aangaande CO2 en temperatuur etc. Deze kunnen straks gebruikt worden om de sturing van de diverse installaties te regelen. Ook de webserver draait zodat alles vanaf je smartphone bedient kan worden.

Met de trend van deze tijd om alles te kunnen monitoren zijn er uiteraard ook grafieken beschikbaar over et historisch verloop van de diverse sensoren. Het mooie van domotica is dat je taken kunt automatiseren en dus zonder dat je er over na hoeft te denken worden gedaan. Al is het maar zoiets simpels als het schakelen van buitenverlichting afhankelijk van hoe donker het is. Overbodige luxe? misschien maar uiteindelijk is toch wel de hoop om naast het gemak er ook energie mee te kunnen besparen.

Verder is het koud water volledig operationeel in de woning. Alle leidingen hiervoor zitten er en zijn aangesloten. Daarom kon ook het eerste toilet aangesloten worden en dat scheelt steeds door de kou naar de caravan wandelen.

De komende maand gaat het meeste geld weer naar hout. De keuken zal moeten worden opgebouwd om daarna de tegelvloer erin te kunnen leggen. We beginnen met het kookeiland want uiteraard is ook dat weer een special. πŸ˜‰

Het heeft zowaar wat gesneeuwd. Dat geeft altijd leuke plaatjes

( minder goed nieuws aangaande de Fransen leverancier hebben we op de steunactie pagina geplaatst )

December 2022

Het is duidelijk winter geworden. De warmte pomp draait eigenlijk relatief rustig om de ingestelde temperatuur van 17 graden te realiseren. Het is comfortabeler dan in de caravan. Ook niet zo verwonderlijk als je naar de warmtebeelden kijkt van de caravan.

Hier is letterlijk stoken voor buiten. Dat is gelukkig voor de dome wel anders.

Alleen de lucht die boven uit de schoorsteen ontsnapt is terug te vinden. Hier zit de afsluitklep ook nog niet in. De pijp gebruiken we nu als passieve ventilatie. Dat werkt prima alleen verlies je natuurlijk wel iets warmte op deze manier. Maar al met al ziet het er goed uit.

Een duidelijk een zwakke plek is de schuipui. Dat was ook enigzins te verwachten. Ook is de isolatie van de warmtepomp slangen nog niet wat het moet zijn. Dat zal nog aangepast moeten worden. Binnen in de kruipruimte zijn de slangen ook nog niet geΓ―soleerd en gaan we dus zeker ook nog doen.

Verder staat deze maand voornamelijk in het leggen van de vloeren. Daar waren we vorige maand al mee begonnen in de slaapkamers maar de woonkamer is een groter project.

Aangezien ik graag de zaagsnede in lijn wil hebben met de bovenspanten moet deze eerst uitgemeten met de laser. Het midden van de spant nemen we dan over op de vloer. Zoals al eerder geconstateerd zit er wel verschil in de afstand tussen de spanten. Dat corrigeren we nu (zichtlijn gaat boven de exacte maat in dit geval). Dat ziet er visueel in ieder geval prima uit.

Het is heel veel werk. Zagen, frezen, kegjes voor fixatie. Dat kost veel tijd maar het resultaat is dan ook mooi. Het bankstel staat al boven (ingepakt nog wel vanwege het stof) maar ik kan niet wachten om hem uit te pakken.

Maar eerst de houten vloer afmaken, daarna gaan we met de tegelvloer in de hal en de keuken aan de gang.

November 2022

Op dit moment zijn we voornamelijk dingen in het huis aan het doen die je eigenlijk niet ziet. Kabels trekken, leidingen aanleggen, allemaal tijdrovende klusjes die ook moeten gebeuren. Zoals gezegd de verwarming draait maar warmwater is er nog niet. Leidingen daarvoor zijn nog lang niet allemaal aanwezig. Door alle bekabeling komt ook langzaam maar zeker de mogelijkheid om verlichting aan te kunnen sluiten. We hebben nu een tijdelijke bouwlamp in de toekomstige woonkamer maar de rest is doormiddel van verlengsnoeren en (loop)lampen. Niet erg praktisch.

Bij een modern huis hoort eigenlijk ook domotica. Daar hadden we in een vroeg stadium al voor gekozen. Echter KNX installaties is iets wat ook nog wel wat puzzelwerk vraagt om het goed aangestuurd te krijgen. Scenes doen we nog maar even niet; eerst maar zorgen dat er lampen aan en uit gaan. We hebben een soort mini-LCD als lichtschakelaar waar je meerder menu’s in kunt zetten. Het is de bedoeling dat je straks hiermee de verwarming/koeling kan regelen, de verlichting aan of uit kan schakelen of dimmen. Het voordeel is dat je met 1 unit dus meerdere functies kunt bedienen. Vooralsnog doen we alleen maar verlichting aan c.q. uit en wat informatie menu’s met CO2, luchtvochtigheid en temperatuur. De rest komt later.

De keuze voor domotica houdt wel in dat bekabeling naar een centraal punt gebracht moet worden. Dat geeft een berg kabels in je meterkast. Voordeel is wel dat wanneer je fout wilt zoeken dit vele malen eenvoudiger wordt. Alhoewel dat er nu nog niet zo uit ziet πŸ˜‰

Maar er zijn ook zaken die wel in zicht zijn. En dat is de vloer. De houtenvloerdelen zijn binnen en uiteraard zou ik bijna zeggen, ook hier weer heel veel hoekjes te zagen.

De woning is in segmenten opgedeeld en we volgen de lijn van de spanten boven ook beneden. Op dit moment ligt de vloer er tijdelijk even in want ook de zijkanten zullen nog moeten worden ingefreesd.

Er wordt vanuit de fabriek wel een groef en mes verbinding aangebracht maar door het zagen gaan deze op de korte zijde nagenoeg allemaal verloren. Om het niet allemaal te complex te maken gaan we de planken alleen voorzien van een groef aan beide zijden. Hiertussen verlijmen we dan een mes-gedeelte aan beide zijde.

En sinds enige dagen een nieuwe bewoner. Onze laatste twee kuifkriel kipjes zijn gepakt door de vossen en opgegeten πŸ™ Dus hebben we contact opgenomen met ‘red-een-leg-kip’ en acht kippen opgehaald. Maar helaas is er eentje ziek dus die verdient extra zorg.

Het is bij deze een glamour kip. Welke kip kan nu zeggen dat ie zo’n grote woning voor zichzelf heeft?

Oktober 2022

Het begint een beetje hectisch te worden. We willen graag met kerst de woning in kunnen trekken en ook al is dan veel niet klaar, het zal er zeker behagelijker zijn dan in de stacaravan.

Omdat we alle slangen van de wandverwarming en vloerverwarming erin hebben zitten is de warmtepomp aangesloten. Het is nog niet koud maar dan is dat alvast maar geregeld.

Een grote stap is het stucwerk van de wanden. Dit is toch een dikke 120m2 en dit hebben we toch maar uitbesteed.

De wanden worden eerst in een laag basisleem gezet. De ronde vormen worden nu ook duidelijker rond het centrum van de woning. en Uiteraard in de andere kamers. De leem komt direct op de houtvezel platen of na het aanbrengen van primer op de fermacell platen.

Voor de definitieve laag is voor een witte (licht grijs eigenlijk) leem versie gekozen. Dit om enig contrast te verkrijgen met al het hout. Na enige strubbelingen met de verkrijgbaarheid, iets wat in de tijd al eigenlijk gewoon is, kon deze worden aangebracht.

Het is duidelijk te zien dat de wandverwarming zijn werk doet(rechts). Dit droogt een stuk sneller dan de rest. Links de deur naar de technische ruimte met de wand in de leemstuc. Die is duidelijk nog niet droog.

Rotatie

Verder is er ook nieuws te melden voor de rotatie van de woning. De motor is gearriveerd.

Dat is een serieus apparaat wat je niet zo maar even optilt. De ophanging zit eraan en de as met het tandwiel voor de aandrijving.

De aansturing gaan we komende week testen maar zitten nu nog te wachten op de solidstate relais die duidelijk vertraagd zijn. De programmatuur van de PLC is nog wat aangepast.

Er waren nog een aantal verbeteringen mogelijk voor de beveiliging dus die zijn nog doorgevoerd. Als de relais binnen zijn kunnen we alles testen in de praktijk. Er zal nog uitgezocht moeten worden wat de exacte tijd is die de woning doordraait wanneer de woning stopt. Dan kan deze waarde nog geprogrammeerd worden in de beveiling dat je niet resoluut van links naar rechtsom (of visaversa) kan schakelen. Dat zou de vertragingsbak die aan de motor zit waarschijnlijk niet overleven. Alles nog ingebouwd worden in de woning wat ook nog een interessant klusje wordt. Daarover volgende keer meer.

Talut

In de tussentijd was er steeds meer grond/klei bijgekomen en er was niet veel meer ruimte voor een nieuwe voorraad. Dus toch ook maar een kraan laten komen om dat op te lossen. We hadden achter op de kavel al vanaf de eerste werkzaamheden 4 jaar geleden een berg liggen. Die is nu dus verdwenen.

Na 1,5 dag graven ziet het landschap er duidelijk anders uit.

Het is een mooi glooiend geheel geworden. De hellingshoek onder het huis is nog wel zo’n 60 graden. Als we straks weer wat gespaard hebben kunnen we na gaan denken over (dam) wanden. Het mooie van de klei is namelijk dat het als het wat ingeklonken is recht af te steken is en simpelweg blijft liggen. Dus geduld is een schone zaak.

Ook de hond vind het leuk. Aan de zijde waar zij veelal aanwezig is hebben we te kort ruimte om op hoogte te komen. De kraan zal als we weer een voorraad verzameld hebben dus nog 1 keer terug moeten komen. Dan zal ook dit stuk aangevuld kunnen worden en op hoogte.

September 2022

Na tijden van droogte was de verwachting dat begin September met het begin van de metrologische herfst zou gaan regenen. Voor die tijd wilde we graag de schoorsteen plaatsen en de levering was inderdaad netjes op tijd. We hebben aantal redelijke buien gehad en de bovenzijde is (eindelijk) dicht.

Het erop zetten was dan ook niet veel werk meer. Binnen hebben we de pijp nog niet tot aan beneden doorgetrokken. Gezien de kosten zal dat later gebeuren en dan kunne we ook besluiten wat voor kachel erop aangesloten gaat worden.

Voor de rotatie van het huis zijn ook de eerste stappen gezet. Het hele huis gaat draaien door middel van een motor die met een ketting het huis rond trekt.

Tandwielen zijn van een serieus formaat. Maar er komt ook redelijk wat kracht op te staan. Ketting is binnen. Motor is ook besteld. De initieele versie die Frankrijk aangaf blijkt niet meer leverbaar. Achteraf gelukkig maar. Met de fabriek van de motor zijn we bezig geweest om het juiste type te definieren. Wat Frankrijk bedacht had kan in ieder geval niet maar dat wisten we al. Er is nu een type besteld wat iets overgedimensioneerd is maar geen problemen zal veroorzaken. Levertijd weer enige weken helaas.

Aangezien er een eindstop nodig is omdat het huis ‘slechts’ 300 graden mag draaien en er een inschakelvertraging nodig is, is gekozen voor een PLC controller die dit taakje gaat uitvoeren. In de avonduurtjes software geschreven. En… in de simulator werkt alles prima. Handige optie is dat er ook een solar tracker in de PLC zit. Die kunnen we mooi gebruiken om het huis te draaien. Dus voor nog geen tientje ook een magnetisch kompas besteld welke als referentie gaat dienen. Nog een paar limitswitchen bestellen en we zijn er klaar voor πŸ™‚

Binnen gaat ook alles langzaam maar zeker verder. Alle vloerdelen waar vloerverwarming zit zijn voorzien van cement op de plek van de douche(bak) na. De eerste wand van badkamer was eenvoudig.

Fermacellplaten er tegen en de wand is klaar voor afwerking.

De kozijnen voor de schuifdeuren zijn niet standaard en moeten we op maat maken. Het mooi is dat de deuren weg schuiven in de wanden maar dat betekent wel (veel) extra werk. Daar zijn we op de helft mee.