Steunactie

Wat fijn dat u geinteresserd bent in onze crowdfunding. Zoals lezers van onze blog weten, is de bouw zeer moeizaam gegaan. We staan nu op een moeilijk punt en hebben uw hulp hard nodig om het huis verder te kunnen bouwen!

Toen mijn man en ik elkaar leerden kennen, vertelde hij bij onze eerste date dat hij een grote droom had: hij wilde een rond huis bouwen. En hoewel deze droom jaren op de achtergrond was, kwam het weer ter sprake na een moeilijke periode in ons leven. Na mijn burnout en depressie in 2013 wilden we ons leven anders vormgeven en eindelijk de stap maken een rond, ecologisch huis te bouwen en te gaan wonen in een rustige omgeving.

We zochten bouw-grond, een ontwerp en een leverancier die dit huis kon helpen bouwen. We vonden in 2015 de grond en bouwmogelijkheden in Almere Oosterwold. Waarna we in 2017 voor één jaar verhuisden naar een tijdelijk huurhuis in Almere. We vonden een leverancier die wereldwijd al zo’n 300 domewoningen had gebouwd en bezochten in Frankrijk diens projecten. Verder oriënteerden we ons verder online. Vol goede moed betrokken we in 2018 een stacaravan op onze kavel. We tekenden het contract en deden de aanbetaling voor de fabricage van de materialen van de woning. 

Echter, de materialen kwamen niet…

Dit bleek de start van een lange periode van loze beloftes, het niet nakomen van afspraken, aan het lijntje worden gehouden, hoop geven en weer afnemen. Hoop als we de constructietekeningen kregen, desillusie als daarna maanden niets gebeurt. Hoop als er na een jaar eindelijk materialen worden geproduceerd, ontgoocheling als ze één week voor levering aangeven die materialen door te verkopen als we niet extra betalen. We regelen en financieren ondertussen zo veel mogelijk zelf. Hierdoor is het afgesproken aankoopbedrag al ruim overschreden. Van onze aanbetaling is echter nog steeds niets omgezet in bouwmaterialen of arbeid. 

We hebben meerdere malen gedacht om te stoppen. Er is echter geen weg terug. Het gaat om een bijzonder huis dat niet door een andere partij geleverd kan worden. Verkopen van het project is ook geen optie. Op dit moment staan we dan ook met onze rug tegen de muur. Onze aanbetaling blijkt door foutieve bedrijfsvoering in rook opgegaan, de projectleider heeft geen geld meer en kan dus niets meer voor ons bestellen. Ons spaargeld is op, dus zelf materialen aanschaffen lukt ook niet meer. Lenen kan maar beperkt, want waarvan en wanneer kunnen we dat terugbetalen? We zitten nu met een onafgebouwd huis, dat bijna nu wel gelukkig bijna wind en waterdicht is. En de leverancier doet eigenlijk niets meer doet en eigenlijk voor ons economisch failliet is.

Inmiddels gaan we ons 4de jaar in de caravan in. Emoties als hoop, angst, boosheid, zorgen en verdriet, spelen al die jaren een enorme rol in ons leven. Deze stress en onzekerheid begint te knagen aan onze relatie en aan ons gezinsleven. Wij voelen ons moegestreden, gedesillusioneerd, verdrietig en weten niet meer wat te doen.

Help ons alsjeblieft dit unieke, bijzondere ecologische huis afbouwen! Help ons de daarvoor benodigde bouwmaterialen aanschaffen! Ons streven is met uw hulp het huis voor 2023 af te kunnen bouwen. Zodat we deze periode van overleven afsluiten en we weer een normaal leven opbouwen in een fijn (t)huis. 

We begrijpen dat u misschien in plaats van geld, materialen of diensten wilt doneren. Ook dit is van harte welkom! Tweedehands (bouw-) materialen zijn ook van harte welkom. Hierbij een lijst met alles wat er nodig is om het huis af te bouwen.

Update januari 2023

De officielle aankondiging dat de Franse leverancier niet langer aan zijn financiele verplichtingen voldoet. Binnen twee maanden mogen alle schuldeisers zich melden. We weten nu al dat we niet de enige zijn.

Familie start inzameling om hun paddenstoelhuis af te bouwen – YouTube

(noot: voor de steunactie is javascript benodigd)