Steunactie

Wat fijn dat u geinteresserd bent in onze crowdfunding. Zoals lezers van onze blog weten, is de bouw zeer moeizaam gegaan. We staan nu op een moeilijk punt en hebben uw hulp hard nodig om het huis verder te kunnen bouwen!

Toen mijn man en ik elkaar leerden kennen, vertelde hij bij onze eerste date dat hij een grote droom had: hij wilde een rond huis bouwen. En hoewel deze droom jaren op de achtergrond was, kwam het weer ter sprake na een moeilijke periode in ons leven. Na mijn burnout en depressie in 2013 wilden we ons leven anders vormgeven en eindelijk de stap maken een rond, ecologisch huis te bouwen en te gaan wonen in een rustige omgeving.

We zochten bouw-grond, een ontwerp en een projectleider die dit huis kon helpen bouwen. We vonden in 2015 de grond en bouwmogelijkheden in Almere Oosterwold. Waarna we in 2017 voor één jaar verhuisden naar een tijdelijk huurhuis in Almere. We vonden een projectleider die wereldwijd al zo’n 400 domewoningen had gebouwd en bezochten in Frankrijk diens projecten. Verder oriënteerden we ons verder online. Vol goede moed betrokken we in 2018 een stacaravan op onze kavel. We tekenden het contract en deden de aanbetaling voor de fabricage van de materialen van de woning. 

Echter, de materialen kwamen niet…

Dit bleek de start van een lange periode van loze beloftes, het niet nakomen van afspraken, aan het lijntje worden gehouden, hoop geven en weer afnemen. Hoop als we de constructietekeningen kregen, desillusie als daarna maanden niets gebeurt. Hoop als er na een jaar eindelijk materialen worden geproduceerd, ontgoocheling als ze één week voor levering aangeven die materialen door te verkopen als we niet extra betalen. We regelen en financieren ondertussen zo veel mogelijk zelf. Hierdoor is het afgesproken aankoopbedrag al ruim overschreden. Van onze aanbetaling is echter nog steeds niets omgezet in bouwmaterialen of arbeid. 

We hebben meerdere malen gedacht om te stoppen. Er is echter geen weg terug. Het gaat om een bijzonder huis dat niet door een andere partij geleverd kan worden. Verkopen van het project is ook niet mogelijk omdat er nog niet eens een casco staat. Op dit moment staan we dan ook met onze rug tegen de muur. Onze aanbetaling blijkt door foutieve bedrijfsvoering in rook opgegaan, de projectleider heeft geen geld meer en kan dus niets meer voor ons bestellen. Ons spaargeld is op, dus zelf materialen aanschaffen lukt ook niet meer. Lenen kan maar beperkt, want waarvan en wanneer kunnen we dat terugbetalen? We zitten nu met een onafgebouwd huis, dat niet eens wind en waterdicht is. En een projectleider die niets meer doet en eigenlijk economisch failliet is.

Inmiddels gaan we ons 4de jaar in de caravan in. Emoties als hoop, angst, boosheid, zorgen en verdriet, spelen al die jaren een enorme rol in ons leven. Deze stress en onzekerheid begint te knagen aan onze relatie en aan ons gezinsleven. Wij voelen ons moegestreden, gedesillusioneerd, verdrietig en weten niet meer wat te doen.

Help ons alsjeblieft dit unieke, bijzondere ecologische huis afbouwen! Help ons de daarvoor benodigde bouwmaterialen aanschaffen! Ons streven is met uw hulp het huis voor 2022 af te kunnen bouwen. Zodat we deze periode van overleven afsluiten en we weer een normaal leven opbouwen in een fijn (t)huis. 

We begrijpen dat u misschien in plaats van geld, materialen of diensten wilt doneren. Ook dit is van harte welkom! Tweedehands (bouw-) materialen zijn ook van harte welkom. Hierbij een lijst met alles wat er nodig is om het huis af te bouwen.

Familie start inzameling om hun paddenstoelhuis af te bouwen – YouTube

Diensten en extra benodigdheden
Buitentrap voor entree woning?
Huur container voor opslag600
Stucadoor (leemstuc)?
Grondwerk voor terp rond woning?
Steiger voor binnen schilder- en beitswerk?
Fase Wind en Waterdicht
Materiaal(geschatte) kosten
Velux (3 to go)2637 
Hoge ramen17000 
Kozijnen hoge ramen? 
Koperen dak4500 
Schoorsteen1000 
Isolatie buitenwanden7000 
Bevestigingsmaterialen3000 

Fase Rotatie       
Materiaal(geschatte kosten) 
Motor KAF87 R57 DRS71S4500 
Ketting Renold 16B1SS  16B1SSX10FT? 
Motor sturing? 
 
Fase Binnenzijde       
Isolatie vloeren 
Leidingwerk water 
Houten vloer 
Tegelvloer hal 
Tegelvloer keuken en bijkeuken 
Leidingwerk verwarming 
Binnenmuren framewerk 
Isolatie binnenwanden 
(leem)Stucwerk binnenwanden 
Binnendeuren met kozijnen 
Meterkast 
Wandcontactdozen 
Sanitair:       
Tegels toilet en badkamer  
Toilet systeem (2x)  
Wastafel badkamer 
Kleine wastafel 
Douchegoot 
Keuken:       
Koelkast 
Kookplaat met afzuiging 
Oven 
Werkblad 
Kasten 
Vaatwasser (klein) 
Gootsteen met kraan 

(noot: voor de steunactie is javascript benodigd)